امروزه بیشتر کسب و کارها به  سمت ارائه خدمات آنلاین و مجازی شدن رفته اند و طراحی سایت یکی از روش های ورود به دنیای دیجیتال و فضای وب می باشد. ساخت سایت قابلیت نوشتن و طراحی با زبان ها متفاوتی دارد؛ اما وردپرس بدلیل سهولت کار با آن بیشترین استفاده و کاربرد را برای طراحی سایت دارد. این زبان مزایا و معایب خود را دارد. در این مقاله  با بررسی واقعیت، به شما نشان خواهیم داد که وردپرس در کنار دنیایی از خوبی‌ها، کجا ممکن است باعث شود به مشکل بخورید. پس با ما همراه باشید.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای محبوب است. برای راه‌ اندازی یک وب‌سایت سیستم‌ های مدیریت محتوای زیادی در دسترس هستند که برخی از آن ها نسبت به بقیه برتری ‌هایی دارند، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا متشکل از قالب ‌ها و پوسته های بسیار متنوع است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می­‌گیرد، شما با استفاده از این سیستم بدون داشتن مهارت در برنامه‌ نویسی می‌ توانید سایت خود را راه‌اندازی کنید.
اما بهتر است بدانید در ساخت سایت با وردپرس با چالش های زیادی رو به رو خواهید شد. برای اینکه ببینید که وردپرس برای ما مناسب است یا نه، علاوه بر شناخت امکانات و مزایای آن، باید نسبت به معایب آن هم نیز آگاه باشیم.

معایب و ضعف‌های اساسی در وردپرس

به طور کلی وردپرس نسبت به بسیاری از سیستم‌های مدیریت محتوا آسب‌پذیرتر است. مهمترین معایب وردپرس به صورت زیر می‌باشند که در ادامه به بررسی هر یک از آن‌ها می‌پردازیم

آسیب‌پذیری زیاد و مشکلات امنیتی

جدی‌ترین ضعف وردپرس از نقطه نظر ما و سایر توسعه دهندگان و فعالان این عرضه، مشکلات امنیتی آن است که آن را دائما در معرض خطر قرار می‌دهد. هم‌چنین برای سفارشی‌سازی نیز نیاز به بسیاری از افزونه‌ها و پلاگین‌ها است.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است این بدان معنی است که کد وردپرس در اخیار همه افراد از جمله هکر ها قرار دارد در صورت وجود باگ یا مشکل امنیتی در وردپرس هکر ها از آن مطلع شده و میتوانند اقدام به هک سایت شما کنند. 
برای اینکه وب سایت وردپرس شما از نظر امنیت در سطح خوب و ایده آلی قرار داشته باشد، وب سایتتان دائماً باید از نظر امنیتی بررسی شود و از آخرین ورژن وردپرس استفاده کنید. همچنین اطلاعات امنیتی مدیر وب سایت باید بروز باشد.

نیاز به افزونه‌های متعدد برای ایجاد ویژگی‌های اضافی

در بحث طراحی سایت با وردپرس، وقتی شما یک قالب آماده را می‌خرید، در واقع یک وبسایت کاملا طراحی شده با صفحات مختلف را دریافت می‌کنید، که فقط باید با محتوای محصول خودتان مثل متن، تصاویر، ویدئو به‌روزرسانی شود.

اما اگر بخواهید امکاناتی را به وبسایت خود اضافه کنید (مثل افزودن سبد خرید، فید اینستاگرام و …)، باید سراغ نصب و خرید افزونه‌ها بروید. برخی از افزونه‌ها رایگان هستند و برخی از آنها نه. گاهی اوقات افزونه ایده‌آل شما نیز بسیار قدیمی است و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد. یا افزونه ای که نصب می کنید با قالب شما ممکن است سازگاری نداشته باشد و منجر به خطاهای زیادی در سایت شود. 
برخی از افزونه های رایگان هم هستن که حفره های امنیتی زیادی دارند و ممکن برای امنیت سایت شما مشکل ساز شود. به طور کلی نصب، مدیریت و به‌روزرسانی منظم افزونه‌ها از معایب سایت وردپرسی است که می‌تواند برای یک مجموعه پیچیدگی‌های خاصی را ایجاد کند.

سرعت پایین وبسایت و صفحات آن

سرعت لود صفحه برای وبسایت بسیار مهم است؛ هم برای کاربران و هم موتورهای جستجو. شما باید یک وبسایت با بارگیری سریع داشته باشید تا مخاطبان معطل نشوند و از آن خارج نشوند. اتفاقی که می‌تواند خسارات‌های جدی‌ای به کسب‌وکارتان وارد کند.

یک سایت وردپرس به دلیل افزونه‌هایی که روی آن نصب شده، پایگاه‌های اطلاعاتی و کدنویسی بیش از حد اشباع‌شده، از نظر برخی افراد همچنان یک پلتفرم کند در نظر گرفته می‌شود.

با این حال، اینها تنها معایب سایت های وردپرس نیستند که می توانند سرعت وبسایت را کاهش دهند. تصاویر بزرگ، عبارات زیاد در صفحه و هاست غیر قابل اعتماد هم می‌تواند بر سرعت وب‌سایت شما تاثیر منفی بگذارد.

سفارشی‌سازی مشکل برای افراد غیرمتخصص

درسته که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای بسیار محبوب است و کاربری آن تقریبا با هر دانشی ساده به نظر می رسد اما با این حال به طور حتم با چالش ها و مشکلاتی رو به رو خواهید شد که نیازمند تخصص در این زمینه هستید. وردپرس کاملا انعطاف‌پذیر است، و افراد زیادی (با سطح دانش متفاوت) می‌توانند با آن کار کنند. با این حال، اگر یک توسعه‌دهنده وردپرس ماهر نباشید، ممکن است در برخی سناریوها به خاطر معایب وردپرس با مشکلات جدی روبرو شوید.

سئو و کسب رتبه در نتایج جستجو  نسبتا سخت

این به این معنی نیست که سایت های وردپرس با سئو مشکل دارند چرا که خیلی از سایت هایی که در حال حاضر رتبه های اول تا سوم گوگل هستند با وردپرس طراحی شده اند. اما به صورت کلی بعضی مشکلات در این سیستم مدیریت محتوا وجود دارند که ممکن است باعث شوند سئو کردنش سخت شود.
برای مثال سرعت پایین سایت ممکن است برای‌تان مشکل‌ساز شود، یا وجود مشکلات امنیتی. همچنین قابلیت‌هایی مثل دسته‌بندی و برچسب و عدم آگاهی در موردشان می تواند کار سئو را برای شما سخت تر کند.

پشتیبانی

تم‌ها و پلاگین‌های پرمیوم و تجاری وردپرس بسیار گران است و پشتیبانی به موقع و منظمی نیز ندارد. همچنین به طور کلی مشکلات فنی در سایت‌ها و همینطور سایت‌های وردپرسی زیاد دیده می‌شود. حالا اگر سایت وردپرسی‌تان را خودتان طراحی کرده باشید، کمی بیشتر به مشکل می‌خورید. چون این سیستم کاملا رایگان است و هیچ پشتیبان اختصاصی ندارد.

ساخت سایت آنلاین و آماده بدون وردپرس

در این مقاله سعی کردم به زبان ساده و به‌شکل بی‌طرفانه، معایب وردپرس را به شما معرفی کنم. اگر دوست داشتید از سایت ساز ساخت سایت برای ساختن سایت یا فروشگاه اینترنتی‌تان استفاده کنید؛ می توانید از امکانات بی شماری بهره مند شوید از جمله:

  • بیش از100 قالب آماده که 0 تا 100 آن با زبانphp  و مدیریت محتوای اختصاصی نوشته شده است
  • قالب های آماده با دسته بندی های مختلف فروشگاهی، شرکتی، شخصی، آموزشی، رزرواسیون و ...
  • با کمترین هزینه و تعرفه نسبت به سایر سایت ساز ها
  • پشتیبانی دایمی بدون هزینه اضافه
  • ثبت هاست و دامنه و قالب در کمتر از 2 دقیقه به صورت آنلاین
  • پنل ارسال پیامک انبوه رایگان
  • ایمیل های اختصاصی با پسوند دامنه
  • ....
     

 

ثبت نام و ساخت سایت